viernes, 13 de abril de 2012

Article publicat a la revista "GUIX"

La Teràpia Craneosacral (TCS) treballa sobre el Sistema Craneosacral que està composat pels ossos cranials i de la columna vertebral, les meninges o membranes que envolten el sistema nerviós i al interior de les quals circula el líquid cefaloraquidi (LCR) a més de les fàscies que son unes fines membranes que envolten interiorment tot el sistema orgànic i connecten el sistema a la resta del organisme.

El LCR circula a l’interior de les meninges marcant un ritme, com la sang al sistema circulatori. Entre 6 i 12 cicles per minut, un ritme molt subtil que un terapeuta expert pot captar i corregir.

A causa traumatismes físics o emocionals no resolts el nostre organisme queda marcat amb el que en diem “quist energètic”

Els traumes d’origen emocional o mental, poden ser produïts per excés de responsabilitat, per por de no acomplir les expectatives que ens imposem o ens imposen. També per canvis de tipus sentimental o social. La sensació de pèrdua, sigui d’un esser estimat, una feina o una situació confortable ens deixen marcats, encara que aparentment haguem superat la situació.

Una sensació que ha quedat soterrada acaba afectant la nostra manera de ser i de treballar. De vegades el sentiment de que “no podrem” prové d’un quist emocional antic que, un cop surt a la superfície, és fàcil d’eliminar.

Tot això es pot produir en qualsevol ocupació, però algunes com els mestres i professors presenten una incidència molt alta de quadres d’estrès i depressions.

La teràpia craneosacral és molt indicada per a desblocar aquestes situacions perquè treballa directament sobre les zones orgàniques on les tensions queden enquistades.

S’aconsella  sotmetre’s a una sessió quan comencem a notar símptomes d’estrès i no deixar-ho per a més endavant, així evitarem que les tensions s’acumulin i puguin desencadenar una crisi més greu.

Un exercici que us ajudarà a relaxar-vos és provocar un “still-point” o punt de quietud, que ve a ser una mena de “reset” del sistema craneosacral. Això fa que re-equilibri automàticament el seu ritme.

Una manera per aconseguir-ho és la que mostra la il·lustració.


 
Fiquem 2 pilotes de tenis juntes dins d’un mitjó.

Estirats horitzontalment ens ho col·loquem sota el cap, a manera de coixinera, en la zona d’unió de les cervicals amb l’occipital (entre C2 i C3). Amb 10 o 15 minuts n’hi ha prou.

Isabel Mulero i Zoraida Linares del Centre Koré

Terapies manuals i escola de formació.

www.kore.es





Bibliografia bàsica: Tu médico interno y tu. John Upledger

No hay comentarios:

Publicar un comentario